Český výrobce funkčního jídla Mana vstupuje na německý trh

Český výrobce funkčního jídla Mana vstupuje na německý trh

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

Společnost Heaven Labs, tuzemský výrobce tzv. „powdered food“, tedy práškového jídla, vstupuje na německý trh. Firma si pro tento účel pronajala sklad v Düsseldorfu, který se stane základnou pro expanzi i do jiných zemí Evropy. Kromě toho firma vsadila na zbrusu novou výrobní linku v Praze, která umožní produkci až 1,5 milionu jídel MANA měsíčně. „Zájem v Německu nás po některých úvodních marketingových aktivitách velmi překvapil. Naším cílem je proto právě v Německu letos dosáhnout stejných prodejů, jako dosud v České republice,“ uvedl Jakub Krejčík, zakladatel a spolumajitel společnosti.

 Práškovou náhradou jídla se v dnešní době stravuje přes 200 tisíc lidí po celé Evropě a společnost Heaven Labs patří do trojice jejích největších producentů na světě. Práškové jídlo se na celosvětovém trhu objevilo již v první polovině dvacátého století, jednalo se však pouze o doplněk stravy. Nové tisíciletí s sebou celkově přineslo potřebu kvalitního jídla, které by v dnešní uspěchané době dokázalo organismu dodat kvalitní výživu za co nejméně času. Heaven Labs svým produktem MANA reaguje právě na tento nový segment poptávky. Nárůst poptávky po funkčním, nutričně vydatném jídle nejen v Česku, ale i v celé Evropě stále narůstá, což potvrzují i tvůrci MANY, kteří za tento rok zaznamenali nárůst prodejů až o 180 %.

 Ryze český produkt MANA se stal průkopníkem powdered food na českém trhu již v roce 2014. Pozvolna však začíná dobývat i Evropu. Měsíčně plnohodnotná náhrada jídla v práškové podobě tak doputuje k více jak 2 000 zákazníků. Přičemž více než 52 % z nich si zásoby doplňuje v průměru na 18 dní.

Práškové jídlo vychází z referenčních hodnot příjmu jednotlivých živin v Evropě. S jejich využitím je MANA skládána tak, aby tělu dodala veškeré potřebné vitamíny, bílkoviny a další látky, které jsou nezbytné ke zdravému fungování organismu. Největší spotřeba powdered food je zaznamenána během pracovního týdne v době snídaně a oběda. Nejčastěji ho využívají muži a ženy ve věku od 18 do 45 let v nejrůznějších profesích od sportovců, manažerů, umělců, přes piloty, řidiče, vojáky a policii.

 Tvůrci MANY však mají vyzkoušenou nepřetržitou existenci na práškovém jídle i po dobu 2 měsíců. Je tedy na každém jednotlivci, zda bude práškovou náhradu jídla kombinovat s tuhou stravou, nebo ji bude využívat například jen v práci a na cestách. V současnosti se powdered food stalo náhradou jídla pro všechny, kteří žijí aktivní život, váží si hodnoty času a kladou důraz na kvalitu svého zdraví.

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many