Jak se daří našim ambasadorům a na čem aktuálně pracují? 2. část

Jak se daří našim ambasadorům a na čem aktuálně pracují? 2. část

V minulé části našeho miniseriálu jsme tě chtěli inspirovat ukázkou toho, že pokud člověk opravdu chce, může se posouvat a růst i za okolností, které na první pohled nemusí být úplně příznivé. Protivirová opatření se v tomto období alespoň prozatím uvolnila, a tak se v 2. části dočteš nejen o tom, na čem naši ambasadoři aktuálně pracují a co zajímavého plánují na léto, ale také co jim pandemie dala a naopak vzala. Jsou to opravdu inspirující příběhy, které určitě stojí za sdílení. Pohodlně se usaď – bude to jízda!  

František „Saxofrancis” Šalanda
DJ, saxofonista & doktor
IG profil: @saxofrancis

„Doba pandemie mi stejně jako všem ostatním něco vzala a něco dala. Přišel jsem samozřejmě o veškeré bookingy, na druhou stranu jsem ale měl čas se pořádně věnovat produkci a tvorbě nové hudby. Kromě toho jsem jako lékař začal pracovat v očkovacím centru. 

Co se hudby týče, můžete se ode mě těšit na hned několik singlů. Zatím vyšel track s názvem Robbery, do kterého mi vokál nazpíval americký zpěvák Michael McQuaid. Je to de facto metafora na pandemii, proto má oproti mému debutovému singlu temnější atmosféru i zvuk. V průběhu léta a podzimu bude následovat dalších minimálně 5 singlů, přičemž na featuring se mi podařilo domluvit velmi zajímavá jména!

V blízké době také představím úplně nový projekt – alter ego, pod kterým budu vydávat a hrát především melodic house, ale také techno. Na podzim vyjde pod tímto alter egem album a myslím, že to bude velmi podařená hudební záležitost. V neposlední řadě makáme s dalším ambasadorem Péťou Civínem na speciální flyboard/saxo noční show, ze které mám taky velkou radost!

Závěrem bych vás rád pozval na parádní letní párty dovolenou na oblíbeném Zrće v Chorvatsku, kam pojedu hned třikrát. Více informací se dozvíte zde – pokud budete chtít zažít mejdan se mnou, vyberte druhý, šestý nebo devátý zájezd. Vidíme se!“

Teodor Kováč
MTB freeride/freestyle
IG profil: @teodorkovac

„Jedno z mála odvětví, které přes pandemii zažívá boom, je cyklistika a především ta horská. A právě pro fanoušky horské cyklistiky v tuto chvíli přinášíme na České televizi osmidílný pořad o ‚bikování‘ v ČR. Pořad nese název Po trailech přes hory – nové díly mají premiéru vždy v sobotu kolem poledne na ČT Sport, ale všechny díly lze shlédnout ze záznamu na iVysílání zde. V pořadu vám ukážeme, kam vyrazit do bikeparku nebo trailcentra, jak se správně vybavit anebo jak si správně seřídit kolo. Já jsem jedním ze dvou moderátorů, budu vás provázet v každém díle a ukážu vám, jak se s jednotlivými překážkami na trati co nejelegantněji poprat. Určitě doporučuji!

Kdo si potrpí na trochu ostřejší ježdění na kole, ocení můj nový miniprojektík NEIGHBOURHOOD. A pokud se vám bude video líbit, tak doporučuju zkouknout i další na mém YouTube kanálu.

A když zrovna nepracuju na video projektech, tak se striktně připravuju na závodní sezonu. Zanedlouho mě čeká první zastávka Crankworx v Innsbrucku, konkrétně 16. – 20. 6., takže udržuju režim dvoufázových tréninků, při kterých je Mana opravdu VELKÝ pomocník, co se doplňování živin týče.

Jo a málem bych zapomněl – pokud hledáte český podcast zaměřený na cyklistiku, tak mě najdete v podcastových aplikacích pod názvem Radio Peloton.“

Tomáš Kučka
Nadšený cestovatel
IG profil: @tomi_kucka

„Tento rok je fakt šialený. Projekt za projektom, tréning za tréningom :) Od jari točíme 8-dielnu sériu videí na Mall TV, kde cyklistom postupne predstavujeme tie najzaujímavejšie tipy na cykloturistiky po celom slovensku. Veľmi ma to baví, pretože točenie a strihanie mám MEGA rád. Pri natáčaní navyše vždy spoznáme nové a zaujímavé  miesta. Videá sú online tu. V lete budeme točiť 8-dielnu sériu turistických tipov na krásne túry a obsiahneme celé Slovensko. Na to sa tiež veľmi teším.

V júni ma čaká ďalší veľký projekt pre YouTube kanál LIPTÁCI – budeme točiť dokument o 2 kamarátoch, ktorí majú v pláne prebehnúť Cestu hrdinov SNP (760 km, celkové prevýšenie 30 000 m) za 10 dní s charitatívnym úmyslom. Chcú vyzbierať peniažky na liečbu pre 17-mesačného Oliverka, ktorý trpí hypotóniou. My to budeme jednak zaznamenávať a tiež zabezpečovať to, aby sa ich myšlienka dostala k čo najviac ľuďom.

Najväčším projektom tohto roka je ale XTECH SPORT DESIGN. Ide o neuveriteľne funkčné športové oblečenie vyrábané priamo v Taliansku, ktoré sme sa rozhodli dovážať na Slovensko a do Čiech. Sme tvárou tejto značky a intenzívne riešime všetko, čo k tomu patrí. Na začiatku roka sme postavili e-shop, následne naskladnenie, teraz zas marketing.

Popri tom všetkom  pracujem 8 hodín denne na e-shope pilex.sk, kde riešim chod e-shopu a vybavovanie objednávok – primárne ide o ochranné pracovné pomôcky a outdoorové oblečenie.

Po večeroch sa hrám zasa v dielni, kde vyrezávam personalizované drevené dekorácie, napríklad na svadbu alebo k narodeniu dieťatka. Však pozrite priamo tu.

Inak sa snažím tráviť čo najviac času doma, pretože mám úžasného 3-ročného syna, ktorý je mega parťák na všetky šialenosti a turistiky. Čas s ním je ten najlepší z celého týždňa.

Nezabúdam ani na veľmi dôležitú súčasť mojej osobnosti a to je tréning. Potrebujem ho. Bez neho by som asi všetky aktivity neustál. Pomáha mi uzemňovať sa a vnímať veci z väčšieho nadhľadu. Aktívne trénujem beh a nejaké workouty tak 5–6-krát týždenne.

Pri takomto hektickom živote som neuveriteľne rád, že mám vždy poruke Manu, ktorou doplním všetko, čo potrebujem!”

Henrique Pinto
Umělec, tanečník & moderátor
IG profil: @henriqdancer

„Ahoj mazáci, rád bych řekl, že jsem byl během lockdownu extrémně efektivním člověkem, ale bohužel tomu bylo naopak. Ale nebojte se, nezhroutil jsem se z toho a situaci jsem nakonec zvládnul. S odstupem času jsem vlastně rád. Díky tomu, že byla kultura – a většina akcí co se uměleckého směru týče – pozastavena, tak jsem si mohl více sáhnout do svého nitra a opět se více jako osobnost poznat a najít svůj nový směr. Uvědomoval jsem si totiž, že cíle a sny, které jsem si na začátku své cesty stanovil, už jsem si postupně splnil… Tudíž  jsem došel do situace, kdy jsem nevěděl co dále.

Bohudík se mi povedlo dát se do kupy, stanovit si nové priority a přijít s novými projekty, jako je například podcast, ve kterém se můžete těšit na témata týkající se mindsetu, životních úspěchů i fuckupů – vychází v červnu. Nově jsem taky díky dosavadnímu stavu začal psát knihu, kterou bych dal rád během jednoho roku dohromady a šel s ní na trh. Jinak se velmi rád věnuji sportu – převážně běhu a cyklistice – a stále se učím a rozvíjím, jelikož zastávám názor, že se učíme celý život.”

Jiří Vašina
Vodní slalomář
IG profil: @jirkavasina

„Koronavirové období přinutilo spoustu lidí dělat věci jinak a já jsem nebyl výjimkou. Měl jsem obrovské štěstí, že dělám vrcholový sport, který patří ven do přírody. Takže i když nějaká omezení přišla, já jsem mohl najít cestu, jak se svému sportu stále věnovat. Nakonec to dopadlo tak, že jsem trénoval víc než kdykoli předtím, protože jsem zkrátka nemohl dělat nic jiného. Na jednu stranu si říkám, že to vůbec špatný nebylo – na druhou stranu nevyšlo snad nic, co bylo v plánu.

Nicméně, teď už pevně věřím, že se vše vrací do normálu a já tak mohu představit své plány na léto. Standardně se v létě věnuji své přípravě na MČR na Lipně, které je koncem léta. Čeká mě období náročných tréninků nejen v Praze, ale i v zahraničí. Vychází to průměrně na 10 – 14 hodin tréninků týdně. 

Destinaci zatím jistou nemám, protože se situace okolo covidu stále mění. Kromě toho se věnuji tréninku dětí, se kterými plánuji objet pár národních závodů a soustředění. Díky tomu, že je léto a lidé se přes koronu dost nudili, tak se také věnuji instruktorování na divoké vodě pro veřejnost.

Plánuji odstartovat svoji kajakovou školu, která to vše pojme malinko víc profesionálně (ale víc k tomu zatím říct bohužel nemohu, haha). A aby toho nebylo málo, tak jsem si nedávno zazávodil na Mistrovství Evropy v extrémní kanoistice, kde jsem skončil na 19. místě z asi 150 závodníků. Takže se přes léto začínám věnovat další disciplíně – čeká mě pádlování na divokých řekách a příprava na světový pohár, který proběhne v Rakousku na podzim.

Plánů je samozřejmě daleko víc, ale nemohu hned prozradit vše a hlavně si musím nechat něco na příští rok. Sám jsem zvědavý, kolik se mi toho podaří zvládnout, ale od té doby, co mám Manu, jde všechno snáz.“

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many