Jak se s omezeními vypořádávají naši ambasadoři a na čem aktuálně pracují? 1. část

Jak se s omezeními vypořádávají naši ambasadoři a na čem aktuálně pracují? 1. část

Věříme, že základem života je schopnost adaptovat se na změny v prostředí. A jsme nesmírně hrdí na to, že spolupracujeme s řadou šikovných lidí, kteří jsou pro nás v tomto ohledu velkou inspirací. Naši ambasadoři jsou živým důkazem toho, že i tato zvláštní doba, která na první pohled přináší jen samá omezení, má i své nesporné výhody – stačí vědět, jak na to. Přečti si příběhy našich ambasadorů v 1. části dvoudílného seriálu a přesvědč se, že i v době omezení lze růst – vnitřně i profesionálně.

Honza Pentifull
Tanečník, coach, porotce a organizátor
IG profil: @honzapentifull

„Momentálně se nejvíce věnuji online lekcím pro mou breakdance školu Prague Breakin School. Když už je situace taková, jaká je, je důležité zůstat v kontaktu se svými studenty a stále je motivovat a inspirovat. Mám spoustu systémů, díky nimž může tanečník rozvíjet svou dovednost i doma v malém prostoru, a na velkém parketu mu to pak přinese ovoce. U mladších studentů je výhodou, že se nemohou rozptylovat okolními vjemy, takže online výuka má i něco do sebe. Od prvního února nám začal druhý semestr – při zakoupení online lekcí získal tanečník slevu 10 % na prezenční výuku. Veškeré informace o aktuálních lekcích jsou k nalezení zde.

Dále se věnuji natáčení a střihu videí, což mě vždy bavilo, ale nikdy nebylo tolik času.  Snažím se tedy ten čas využít a střih videí rozvíjet ještě více. Momentálně se mi to hodí pro content breakdance školy, ale také pro pohybové studio www.flexiblespot.cz, které budu otevírat hned, jak to bude možné. Budeme postupně i nahazovat videa na různé cviky, které tvoříme s mým pohybovým terapeutem.“

Kateřina Maršounová
Designérka
IG profil: @project_rehab

„Během lockdownu pracuji na všem, co jsem s Project Rehab za normálního chodu nestihla – upgradovali jsme e-shop, doladili detaily s výrobou a posílili jsme tým i v našem ateliéru. Jelikož od začátku maluji každý kus ručně a zvlášť, dbám i na ty nejmenší detaily – někdy možná až moc. Pro moje zdraví i podnikání proto bylo potřeba, abych začala věnovat čas a energii na vyškolení dalšího páru rukou, které teď v Project Rehab malují se mnou.

V určitém smyslu jsem za tohle nucené ‚zastavení‘ vděčná. Mohla jsem se také plně soustředit na novou kolekci, kterou jsme dávali ven v říjnu a s jejímž vizuálem jsem poprvé za 6 let opravdu spokojená. Dlouho jsem chtěla přiblížit filozofii naší značky nejen skrz oblečení, a to se – myslím – našemu týmu konečně povedlo.   

Také jsem si už opravdu musela odskočit do Mexika pro inspiraci a energii – jako jedna z mála zemí bylo Mexiko otevřené a navíc tam mám svoji americkou rodinu. Byl to rok, kdy jsem nejméně za celý svůj život cestovala a nejvíce času trávila na upevňování kořenů a sebe sama – člověk si uvědomí spoustu věcí, když nemůže utíkat kamkoli a kdykoli se mu zlíbí. :-)  

Mimo můj Project Rehab a uvědomění si svých priorit jsem také začala péct i něco jiného, než džínové bundy (než jsme s profíky vyvinuli vlastní barvy pro Project Rehab, každý kus se zapékal v troubě, takže to byla jediná věc, na kterou jsem troubu x let vlastně používala), vařit věci, na které bych si dřív netroufla a také jsem vyladila recepty s ManaBurgery... :-) Co ale zůstalo stejné jsou snídaně – i v lockdownu pořád snídám Manu. Cítím, že má moje tělo díky ní lepší imunitu a nervy zvládají celý lockdown lépe.“

Daniel Polman

Cyklista a publicista
IG profil: @polman.daniel

„Mojí hlavní sportovní disciplínou je cyklistika, takže hodně jezdím na kole, což je naštěstí sport, který snad ani zakázat nejde. :-) A jelikož se zimě letos daří, jezdím hodně i na snowboardu, splitboardu a na běžkách. Chybí mi můj oblíbený hokej... Jinak jsem díky lockdownu dopsal knihu pohádek Kouzelné dary pro Nezmary a dokončuju knihu z mého posledního projektu – Race Around Czechia & Slovakia (3 540 km s převýšením 36 000 metrů za méně než 8 dní). 

Tvořím také obsah pro časáky – cyklistický VELO, Magazín Auto DNES a dokonce jsem napsal i článek pro můj oblíbený metalový měsíčník SPARK. Takže píšu víc než kdy jindy a ucucávám u toho Manu (u klávesnice optimální strava a pití zároveň). Taky jsem rozjel e-shop s mými knihami a merchem a snažím se školákům zpříjemnit vyučování na dálku online přednáškami. To mě baví hodně. No, nenudím se. Já to ani neumím.

Mojí hlavní prioritou teď bude připravit sebe a vše potřebné pro účast na 9 100 km dlouhém závodě Red Bull Trans Siberian Extreme, na který jsem se nominoval jako první Čech. Tak držte palce, ta štreka mezi Moskvou a Vladivostokem bude velký dobrodrůžo. V doprovodném autě nebude chybět samozřejmě ani Mana, stejně tak jako nechybí v mém půllitříku po každým tréninku. Díky za podporu, zdar & sílu! Danda.“

Petr Lüftner

Písničkář
IG profil: @petrluftner

„Pracuji na svém v pořadí třetím hudebním albu, o víkendech připravuji a moderuji svůj pořad Hudební hledání Petra Lüftnera na Českém rozhlase Sever a v týdnu působím jako lesník u Lesů ČR. Je to úplně jinej život, naštěstí se ale téhle práce covid moc nedotýká. Práce v lese je fajn a dá se zvládnout opravdu jen tehdy, jste-li dobře vybaveni nejen oblečením, ale i jídlem, které zahřeje a je připraveno rychle, protože i o tu rychlost a co nejkratší zmrzlé prostoje v únoru právě šlo… Jedu z 90 procent na Maně, protože ji v pět ráno vždycky namixuju s banánem a mám vystaráno. Krom toho mi jako skvělý nápad přišlo vzít si s sebou termosku s horkou vodou, kterou jsem postupně během dne doplňoval svou zprvu hustší ‚Manasváču‘.

Teď v březnu je to pohodička a jedna velká nádhera – pracuju v lesích nad Hřenskem v oblasti Labské pískovce a jednou za dva dny tam potkám nějakého člověka, jinak vůbec. Akorát datly, sýkory a srnce. Furt počítám stromy a jsem šťastnej, že co se týče počasí, je asi nejdrsnější měsíc za námi a teď už to bude jenom lepší. Týdně nachodím v průměru 30 km, takže je to i super sport! :-) 

Myslím, že zvlášť v období lockdownu je nejlepší neustále hledat možnosti, jak čas využít. Vzpomenout si na období, kdy si člověk řekl: ‚Kdybych na to měl čas, udělal bych/vrhnul bych se na/dohnal bych...‘ To neustálé hledání je občas těžké, zvlášť po tom, kdy má většina z nás pocit, že od světla na konci tunelu se občas spíše vzdalujeme. A když už se do toho člověk naplno ponoří, tak je dobrý nepřetrhávat činnosti nebo myšlenky, k čemuž kromě vypnutých zvuků na telefonu například pomůže i připravená Mana.

Je mezi námi spousta těch, kterým nastalo období velkého volna. Přiznejme si – kdo si to kdy nepřál? V některých odvětvích sice trvá už rok, ale každý z nás má ve svých silách s tímto časem naložit jak nejlépe to jde. Věřím, že ti, kteří na to přišli a přijdou, mohou v budoucnu sklízet to, co nyní zaseli.“

Austin Backo

YouTuber a streamer
IG profil: @mccitronlp

„Během lockdownu jsem začal tvořit více herních i neherních videí, začal jsem aktivněji a pravidelněji živě vysílat pro své fanoušky a rozšířil jsem sortiment veselých produktů s citronovým designem. Na Vánoce jsem uvedl do prodeje hrníčky a v lednu mikiny. Když se do toho přidala odkládaná rekonstrukce bytu a zkouškové období, byl jsem rád za každou volnou chvíli pro sebe a Manu. 

Jako relax jsem si udělal čas a vylepšil svůj skill v dělání ManaBurgerů a míchání omáček. Podle všech zúčastněných teď dělám ty nejlepší burgery široko daleko, já si ale myslím, že je co zlepšovat. :-) Pro sebe si například dělám rád ManaBurger s rajčetem, sýrem, vajíčkem, cibulkou a česnekovou omáčkou. Už jsem ale zkusil i kombinaci se žervé, pažitkou a rajčátky. Bulky střídám podle chuti a načerpávám sílu na další velké projekty.“

Petr Civín 

Flyboardista
IG profil: @petrcivinflyboard

„V nynějším bláznivém světě plném opatření a zákazů se standardně věnuji přípravě na letní sezónu. Kromě každoroční fyzioterapeutické a chiropraktické rekonstrukce těla jsem si přidal i domácí sklepní projekt – LED oblek a PYRO batoh na Flyboard. Snažím se s týmem připravit na rozšíření stávající nabídky denní show a učení létání.

Nový produkt bude noční multivizuální artistické vystoupení na Flyboardu. Dokázal jsem ve sklepě spolu s Vaškem Duškem vytvořit voděodolný (IP68), nárazuvzdorný, flexibilní a lehký svítící oblek, který se dá nastavit i jako ekvalizér. S 5 200 mAh dokáže oblek svítit přes 3 hodiny. Projekt Pyro batoh, dělaný s Danem Milerem, má za cíl při létání vytvořit efekt létajícího anděla s ohnivými křídly. Zde ale více prozrazovat nebudu, ať máte i vy na léto nějaké překvapení. :-)“

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many