Upgradujeme na další level.

Upgradujeme na další level.

Zdravím všechny.

Dnes jsem se rozhodl, že post, který mám rozepsaný cca 14 dní, konečně postnu! Během ledna a února jsme byli v intenzivních přípravách na stěhování a vytváření výrobního teamu. Potřebovali jsme stabilizovat výrobní team a mít pod kontrolou dostatečnou denní výrobu. Měli jsme naplánováno, že během ledna vyexpedujeme prosincové objednávky a dostaneme se tak v únoru na dodací termín pod 4-5 týdnů, což byla nejvíce optimistická varianta. Realita ale věci mění velmi pružně :). MANA je složena z desítek ingrediencí a tím myslím i například lahev, odměrku, krabice apod, takže je jasné, že plánování dodávek jednotlivých materiálů, je pro nás alfa a omega. U některých dodavatelů jsme se začali dostávat do úskalí, protože jednoduše přestali být schopni reagovat na naši poptávku a včas doručovat potřebné množství.. I přesto, že se snažíme podporovat lokální produkci, jsme nuceni využívat dodavatele po celém světě, protože to prostě v tuto chvíli jinak nejde. Koordinace plánování zásob je pro nás základ! Zavádíme proto skladový a plánovací systém, který by nám v tom měl pomoci. Udržet vše v hlavě a v jednom excelu je už nemožné.. Například u lahve, sáčků, krabic, některých ingrediencí nebo odměrek máme dobu výroby a doručení i 28 dní, takže je potřebné dodávky značně naddimenzovat. Jsme v neustálém vývoji! Posloucháme, co nám říkáte, že by bylo dobré zlepšit a snažíme se dobré nápady implementovat do výroby. Nicméně vše navazuje na vše a to celou operaci lehce dramatizuje a nejde to prostě změnit hned a najednou. Plánujeme oznámit velkou novinku, se kterou chceme vyjít ven už v létě. Ale o tom později, ještě není jak se říká upečeno :)

MANA box.

Konečně jsme ji vyrobili. Byl to dlouhý proces ale nakonec jsme našli partnera, který nám vyrobí box tak jak chceme my. Zjednodušili jsme mutace, které vyrábíme a to pouze na jednu - ve dvou jazykových mutacích. Enjoy :)

MANA odměrka.

Vyrobili jsme novou odměrku :). Věděli jsme o tom, že odměrka, která nepasuje  přesně do lahve není stoprocentní řešení a celý team intenzivně pracoval na jejím upgradu. A povedlo se :)!Věříme, že se vám bude líbit. Má stejné parametry jako ta předchozí verze jen je v hodnotách o půlku menší  - mám na mysli objemové a kalorické hodnoty. Nový manuál dávkování přikládáme do nových balení a je přístupný i na našem webu. Novou odměrku bude možné zakoupit také samostatně.

MANA Lab.

Přestěhovali jsme se :)! Ještě v létě byla MANA na půdorysu garáže, do ledna jsme byli na půdorysu cca 100 metrů čtverečných a od února jsme na 250 metrech čtverečních. Navýšili jsme prostorově výrobní a kompletovací část takřka o dvojnásobek. Všichni mají své důstojné místo a na něm klid a prostor na svou činnost. Máme konečně také prostor skladovat materiál a zásoby.

MANA sáčky.

Vylepšili jsme sáčky :)! MANA začínala v sáčcích z Ikea a byla zabalená v krabici, co jsem doma našel. Když jsme na první sáček nalepili první logo, které jsme vystřihli z nalepovacího archu, tak jsme si říkali, že to vypadá sakra dobře :). Když jsme potom nechali vyrobit nálepku se složením, tak to byl vrchol nevyššího blaha :). Hned jsme to tenkrát nafotili :). Když jsme se rozhodli, že do projektu jdeme na plno, do výroby jsme dávali první sáčky s minimálním odběrem deset tisíc kusů, což pro nás bylo astro číslo a predikovali jsme, že je budeme mít ještě příští rok v létě. V realitě došly za dva měsíce :). Co jsme tedy na sáčcích vylepšili? Je to malé vylepšení, ale pro nás velmi podstatné. Sáčky měli v předchozí šarži nepatrný bílý pruh na straně. Bylo to dáno použitím technologie vyrobeného štočku, který nechával bílý pruh na straně. S tím jsme nebyli spokojeni a když jsme zadávali novou výrobu, detail byl odstraněn. Sáček má nový zip a plnější, méně průsvitnou texturu, ale to už je velký detail :) Výrobní update. Už zase vyrábíme v plném rytmu! Míchací stroj je opraven a výrobní team je v plném nasazení. Objednali jsme nový stroj, který by měl zvládnout čtyřnásobnou kapacitu. Do dvou měsícu bychom měli být schopni zrychlit výrobu o trojnásobek. Je to úžasná cesta! Díky, že jste na ní s námi! Jakub

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many