Buďme odhodlaní. Strach je k ničemu

Buďme odhodlaní. Strach je k ničemu

Rád bych vám podal report o současném dění a naší připravenosti na nadcházející události v příštích měsících.

Už nějakou dobu jsem nevydal žádný osobní blog, ne že bych neměl nic rozepsaného, ale události letošního roku se hýbou tak rychle, že některá témata po pár dnech ztrácejí na důležitosti.

Mana je od samého počátku postavena na vědeckých principech, dále na utilitarismu, futurismu a minimalismu s nádechem optimistické vědecké fikce. Díky těmto principům věříme, že stojí za to usilovat o inspirativní budoucnost. Je pro mě osobně zajímavé na vlastní oči vidět, že původně nemyslitelný koncept jídla stvořeného skrze prizma přírodních věd a inženýringu dostává svého užitku v plném rozsahu.

Nástup covid-19 v roce 2020 zahájil světovou transformaci napříč všemi segmenty a lidskými životy. Téma už je v naší společnosti natolik zažité, že ho nebudu nijak komentovat, ani se pouštět do jakýchkoliv diskuzí. Udělejte si na to vlastní názor z dostupných a ověřených vědeckých informací. Řeknu k tomu jediné – za jakékoliv situace je lepší zachovat odvahu a odhodlání překážky kontinuálně překonávat, než volit cestu strachu či obav. Ty musí pryč. Strach je k ničemu.

Třetí vlna je tady a my budeme pomáhat

Přejdu ke konkrétním řešením, které jako Mana děláme. V první epidemiologické vlně jsme na jaře společně s vaší pomocí a pomocí iniciativ jako je například #energielekarum fyzicky doručili českým záchranným složkám, zdravotníkům, seniorům a krizovým týmům fakultních nemocnic přes 50 tisíc drinků Many. To je více než 20 milionů kilokalorií velmi potřebné energie. Více jsme nad rámec našich standardních kapacit nedokázali. Super je, že Mana se po filtračních maskách stala nejžádanějším artiklem do osobní výbavy zdravotníků a pomohla jim zvládnout extrémní podmínky.

Reagovali jsme na stovky žádostí lidí i institucí z celého světa. Od humanitárních organizací z první linie, fakultních a soukromých nemocnic, lokálních domů pro seniory i od pražské záchranky. Logicky jsme v rámci kapacit upřednostnili Českou republiku. Museli jsme nastavit výrobní priority, ochránit naše vlastní lidi, rozložit třísměnný výrobní provoz, pracovní síly a možnosti tak, abychom to celé vůbec zvládli my sami.

Podle frekvence nových žádostí v těchto dnech vidíme, že situace začíná extrémně gradovat a bude nejméně o řád horší. Oproti jaru je nyní naší velkou výhodou existence logistických mostů nejen na všechny fakultní nemocnice, které během následujících pár týdnů zřejmě budou na pokraji svých kapacit na všech úrovních. Krize na jaře byla řádově mírnější, přestože už tehdy to nebylo nic veselého. Nyní to bohužel bude ještě mnohem náročnější.

A proto jsme nad rámec našich výrobních kapacit vyčlenili na celosvětové požadavky až milion drinků, které budeme připraveni v příštích 9 měsících vyrobit výhradně pro sektor zdravotnictví a obecně potřeb humanitární pomoci. Nyní aktualizujeme stránku, kde bude možné se na aktivitě podílet společně s námi.

Mějte se dle možností co nejlépe.

Jakub Krejčík

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many