Jiří Vacík

Závodník v překážkových bězích

Ahoj,

jmenuji se Jiří Vacík, je mi 29 let a věnuji se extrémním překážkovým běhům (OCR).  

Sport je moje celoživotní vášeň a můj život. Sportuji od té doby, co jsem se naučil chodit. Vystřídal jsem mnoho sportů, až jsem našel OCR závody! Začal jsem v roce 2014, kdy jsem vyzkoušel svůj první překážkový závod. Během krátké doby jsem se vypracoval na špičku české OCR scény, kde jsem dokázal vyhrát spoustu závodů. To mě nakoplo k evropským šampionátům, kde jsem sklidil úspěch stejně tak, jako na světovém šampionátu. Momentálně jsem v národním výběru, se kterým obrážíme spoustu tuzemských i evropských závodů a daří se nám. Jako Česká republika hrajeme ve světovém měřítku v těchto závodech prim. Sport mám stále jako zábavu a snažím se pro něj najít čas i v nabitém dni.

Mé tréninky jsou dlouhé a náročné. Často trénuji do pozdního večera nebo brzy ráno před prací. Kvůli tomu někdy není čas na vaření a v tu chvíli nastupuje Mana, která je mi pomocníkem už několik let. Často cestuji po České republice nebo Evropě za závody, tréninkem nebo prací a nechci jíst ve fast foodech či na benzinkách, a proto si dám raději Manu, která mě zasytí a uspokojí. Před závodem ji používám jako rychlevstřebatelnou snídani, která mi na trati neleží v žaludku a udržuje stabilní hladinu energie po dlouhou dobu.

Proč užívám Manu?

"Často cestuji po České republice nebo Evropě za závody, tréninkem nebo prací a nechci jíst ve fast foodech či na benzinkách, a proto si dám raději Manu, která mě zasytí a uspokojí."