Lukáš Bodeček

Kondiční trenér a bývalý profesionální fotbalista

Ahoj,

jmenuji se Lukáš Bodeček a jsem bývalý profesionální fotbalista. Po konci aktivní fotbalové kariéry jsem se stal kondičním trenérem a mojí hlavní náplní je dnes zajišťování komplexních tréninkových plánů a řízení pohybových aktivit, a to jak ve sportovních klubech, tak i u jednotlivců v soukromé sféře.

Svoji fotbalovou kariéru jsem začal v šesti letech na jižní Moravě. Do dvanácti let jsem však vedle fotbalu i závodně běhal. Musel jsem se proto v tomto věku rozhodnout, kterému ze sportů dám přednost. Vybral jsem si fotbal, a tak se uskutečnil můj první přestup do týmu FK Drnovice. Po pěti letech jsem se stěhoval do Olomouce, kde jsem ve svých osmnácti letech poprvé okusil nejvyšší českou mužskou soutěž. Poté jsem se přes Jihlavu, slovenskou Dunajskou Stredu a Most dostal do Prahy, kde jsem na Viktorii Žižkov strávil 6 let. Pražská Viktorka je stále moje srdcová záležitost. Po krátké anabázi ve Finsku jsem dokončil VŠ a rozhodl se fotbal hrát už jen pro zábavu a plně se věnovat kondičnímu trénování.

Během posledních let jsem absolvoval řadu dalších doplňujících vzdělávacích kurzů a začal se kompletně starat o kondici jednotlivců i členů sportovních klubů. Prvním z nich byl ženský fotbalový A tým SK Slavie Praha. V této době jsem byl i vedoucím fotbalového týmu žen reprezentace České republiky do sedmnácti let. Od slávistických žen jsem pak po dvou letech přešel k B týmu mužů SK Slavie Praha a stal se rovněž výživovým specialistou pro celou mládež SK Slavia Praha. Dnes trénuji v týmu U16 a U18 SK Slavie Praha, kde naše kluky měníme v podstatě už v chlapy, což beru jako moji novou výzvu.

Současně s koncem profesionální fotbalové kariéry jsem začal dělat  fitness trenéra v pražských studiích a založil cvičební skupinu, se kterou mimo pravidelné lekce provádíme občasné cvičební víkendy na horách. Na tyhle víkendy se sjíždí zájemci z celé republiky. Nastavuji tam lidem cvičební plány, které během roku kontroluji. Krom toho jsem pomáhal s rozvojem různých druhů cvičení (např. tabata, kruhový trénink). Moje aktuální hlavní působiště je fitness studio v Praze na Pankráci, kde se mohu mimo skupinové lekce věnovat celkovému individuálnímu rozvoji každého klienta.

Proč mám Manu rád?

„Produkty Mana jsou pro mě velmi důležité kvůli jejich kvalitnímu složení. Obsahují velké množství vitamínů, vlákniny a bílkovin. Když nestíhám, je pro mě Mana dobrá alternativa jídla. Pestrý jídelníček a pravidelná strava jsou základ, ale v dnešní hektické době to nejde vždy stíhat – to je ten okamžik, kdy sahám po Maně. Ušetřený čas je totiž v dnešní době k nezaplacení.”