Petr Lüftner

Písničkář

Ahoj,

jmenuji se Petr Lüftner, živím se převážně hudbou a vším, co je s ní příbuzné. Především písničkařím, skládám, textuji, zpívám, hraji na harmoniku, kytaru či ukulele a jak to jen podmínky dovolí, tak jezdím nejen po České republice a koncertuji a snažím se díky hudbě rozdávat to, co mi sama dává - radost.

Aktivně se muzicírování naplno věnuji devátým rokem, kdy jsem pochopil, že tohle bude právě cesta pro mě. Jakožto harmonikář se snažím vyvracet lidem předsudky o tom, že akordeon je nástroj především do hospody. Slyšet mě můžete i mimo pódia a to na stanici Český rozhlas Sever, kde mám každou sobotu od 18ti hodin svůj pořad Hudební hledání Petra Lüftnera, takže jestli Vás už nebaví poslouchat stále ty samé písničky dokola, které v českém éteru kolují a chcete objevovat nebo si poslechnout něco zajímavějšího, poplujte občas proti proudu se mnou.

Protože práce s hudbou, koncertování, rozhlas, má oblíbená cyklistika či práce v lese, kde se teď často pohybuji, spolknou hodně času, tak jsem se kdysi před lety rozhodl vyzkoušet stravu značky Mana, která mi přesně pomohla v tom, abych neztrácel čas vařením a přípravou jídla pro sebe sám a zároveň dodal tělu zdravé látky. Nejen, že mi Mana zachutnala od začátku, ale stala se doslova i mým denním chlebem a parťákem na cestách i během práce, která mě naplňuje. Proto jsem moc rád, že se nám s Manou povedlo navázat spolupráci v rámci ambasadorství. Mohu se tak s ní dostávat do kontaktu každý den, věnovat se s větším pohodlím dalším činnostem, kterými mohu svou tvorbu posouvat směrem vzhůru a moc si cením toho, že mám příležitost být i jakousi součástí této značky, protože když se řekne Mana, tak za ty roky, co na ní ujíždím, mě s ní má moje okolí již docela pevně spojeno.


Proč užívám Manu?

"Nejen, že mi Mana zachutnala od začátku, ale stala se doslova mým denním chlebem a parťákem na cestách i během práce, která mě naplňuje."