Výhody nevýhod aneb karanténa nemusí být nuda. Pojďme si to užít!

Výhody nevýhod aneb karanténa nemusí být nuda. Pojďme si to užít!

Skoro ze dne na den naše celá společnost přešla do úsporného režimu a je v něm doteď. Se vším, co se teď děje ve světě, se může zdát, že pozitivní zprávy nejsou na místě. Je to ale naopak! Pozitivní myšlení je jeden z nejlepších receptů na to, jak úspěšně překonat tuto krizi ve zdraví a pohodě. Podle psychologických výzkumů jsou pozitivní emoce jedním z důležitých aspektů, jak bojovat se stresem, úzkostí a hlavně NUDOU! 

My pro tebe máme pár tipů, jak si zlepšit náladu, přes to všechno, čemu teď musíme čelit.

Pomoz seniorům, ať na to nejsou sami

Přidej se společně s Jiřím Mádlem a webem pomocsousedum.cz k pomoci teď nejvíce ohroženým seniorům. Na webu je možné si vytisknout leták s nabídkou pomoci, na kterém vyplníš své kontaktní údaje a pověsíš ho na barák. A pokud tohle není něco, co tě láká, zavolej alespoň svým nejbližším. Babička, děda nebo sestra určitě budou určitě rádi za pokec s člověkem, který jim teď chybí nejvíce.

Konečně čas na chutnou a zdravou snídani

Pamatuješ na ty dny, kdy jsi se ráno probudil a přál si mít klidné ráno, uvařit si dobrou snídani a sníst si ji v posteli s knížkou? Máme pro tebe dobrou zprávu - ten čas právě nastal. Vyzkoušej například recept Bena Cristovaa na vynikající palačinky. 

Mana Banana pancakes:

Ingredience:
1 hrnek ovesných vloček
1 rozmačkaný banán
2 odměrky Mana Origin Powder
Kokosový olej na smažení
Ovoce na ozdobu 

Postup:

Smícháme vločky, banán a Manu a vytvoříme hutné těsto. Podle potřeby můžeme přidat banán či vločky. Dále postupujeme stejně jako u klasických palačinek. Doporučujeme palačinky smažit na kokosovém oleji. Ben Cristovao na ozdobu používá například borůvky a chia semínka nebo si do těsta přidá skořici či mák. Dobrou chuť.

Pokud nemáš dostatek Many na oblíbené smoothies, sušenky nebo velikonoční perníčky, objednat si ji můžeš zde


Zdravé tělo, zdravý duch

11 z 10 psychologů upozorňuje na pozitivní účinky pohybu. Uzavření fitness center přece nezastaví nikoho z nás. Ti, co se hýbou opravdu s radostí, si najdou jiný způsob, jak provětrat svá těla. Na internetu se například můžeš inspirovat spoustou videí. 

U nás v Maně teď frčí: 

A pokud ti chybí činky? Zvedej krabice plné Many nebo naše  nové extra velké balení, co obsahuje 140 porcí jídla a už brzy bude v prodeji. Tak co, kolik Many naráz uzvedneš? 

Maškarní podomácku 

Už je to skoro týden od toho, co uzavřeli školy a některé školky a internetem se začínají šířit první vtipná videa rodičů, kterým stojí vlasy na hlavě a už neví, jak by své ratolesti zabavili. Náš tip? Uspořádej rodinný maškarní bál. Zabav děti na celý den vytvářením kostýmů, udělejte si společně zdravé Mana palačinky a protancujte večer převlečeni za vaše oblíbené pohádkové charaktery. Uvidíš, že na takový zážitek tvoje děti jen tak nezapomenou. Skvělou inspirací na kostýmy je nejen tvoje fantazie, ale třeba i weby: 

Nemůžete do kina? Nevadí 

Výhoda domácího kina? Můžeš s sebou vzít kolik jídla chceš - třeba i Mana smoothie bowl, posypanou domácí granolou a ovocem. Právě tento recept s hokaido dýní a zázvorem je zároveň skvělým způsobem, jak podpořit imunitu.

Například na aerovod.cz si můžeš legálně vybrat kvalitní film, který bude bavit všechny, jež jsou s tebou v karanténě, rozlož deky a polštáře na zem, udělejte si pohodlí a užijte si príma večer. 

Náš tip na film? Green Book od režiséra Petera Farrellyho. 

Varování: tento zážitek může být tak příjemný, že už se ti do kina nikdy nebude chtít. 

Díry na ponožkách, těšte se

Ztracené ponožky, upadlé knoflíky, děravá kolena u džínů, a to nejhorší - díry na ponožkách...taky to znáš? Teď je nejlepší chvíle se na tyto drobné úpravy vrhnout bez toho, aniž bys měl pocit, že ti venku něco uniká. Sedni si na zahradu nebo balkon, pusť si příjemnou hudbu či oblíbený seriál a s chutí do toho. 

Lego, pexeso, člověče nezlob se 

Každý z nás má určitě někde doma pod postelí tu nejdůležitější výbavu pro apokalyptické scénáře - stolní hry a lego. Ne každý má talent na to postavit zámek z Lega, ale když se budeš opravdu snažit, pexeso určitě zvládneš. A jsme si jistí, že tě to bude i bavit. 

Dalekohled, propiska, papír a tajná hesla jako zamlada

Pamatuješ na ty časy, kdy jste s kámošem od vedle dostali domácí vězení a nemohli jste jít lézt po stromech? Nevíme jak ty, ale my jsme to řešili jednoduše - tajnými vzkazy přes okno. Stačil nám dalekohled, velký papír a černá, tlustá propiska, a o srandu bylo postaráno. Nekaž si zbytečně oči u počítače, vždyť probrat nové drby se sousedem můžeš i takto. 

A v neposledním - četba

Je na čase otevřít knihy, které jsi dostal pod stromečkem k Vánocům. Četba je skvělá nejen pro tvůj mozek, ale zároveň z tebe dělá i lepšího spisovatele a řečníka, rozšiřuješ si tak své vědomostní obzory a probouzíš kreativitu. Náš tip? Vypni si na hodinu všechna elektronická zařízení, udělej si teplé kakao a ponoř se do příběhu knihy. 

Mana doporučuje:

  • The Zero Waste cookbook (Giovanna Torrico, Amelia Wasiliev)
  • The happiness project (Gretchen Rubin)
  • Najděte svého marťana (Marek Herman)

Oprah například doporučuje knihu Olive, Again od Elizabeth Stroutové a Arnošt Goldflam zase Tři mušketýry od Alexandre Dumas. 

Určitě nám napiš na našem Instagramu či Facebooku jakou knihu čteš právě teď. 

Vývoj nemoci záleží v tuto chvíli jen na nás a na tom, jak zodpovědně se budeme chovat. Pojďme společně využít této situace, kterou stejně nemůžeme nijak ovlivnit, a užít si to jak jen to jde!


The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many