Na počátku štěstí byla naděje. Přečtěte si, jak jste pomohli s námi! ❤️

Na počátku štěstí byla naděje. Přečtěte si, jak jste pomohli s námi!  ❤️

Blíží se čas Vánoc, kdy si možná více než jindy uvědomujeme, jak je štědrost a pomoc ostatním důležitá, krásná věc. I u nás v Maně jsme se rozhodli pomoci tam, kde je to potřeba. 

Naší misí je být šetrní k planetě a všem tvorům, co na ní žijí. Proto jsou všechny naše Mana produkty čistě rostlinného původu. Klademe důraz na funkčnost a udržitelnost zároveň. A právě to nás vedlo k tomu spojit se během letošních Vánoc s Farmou Naděje. Hlavním cílem farmy je pomoci zvířatům zachráněným z nevyhovujících podmínek a příšerných chovů. A dát jim tak naději na lepší život. 

Marie Šebestová s kamarádkou Katkou se rozhodly vzít si půjčku a společně se všemi jejich úsporami koupit holé a zemědělstvím zničené pole v Dobrovítově. Farma Naděje vznikla v červnu 2017, kdy se Marie nastěhovala a začala farmu budovat. Od té chvíle zachránila život už desítkám zvířat. Už v srpnu téhož roku začala přijímat první zachráněná zvířata- kozy Dorotku a Lízu. Dnes, po dvou a půl letech, už na farmě našlo trvalý domov více než 80 zvířat. 

Rádi bychom se s vámi podělili o to, co jsme spolu s Marií vymysleli a jak se i vy můžete přidat a ulehčit tak život jí a němým tvářím. Společně jsme vybrali ta zvířátka, která momentálně potřebují nejvíce péče. 

Od prosince 2019 do konce února 2020 pomůže každá zakoupená Mana k tomu, aby měla i zvířata takový život, jaký si zaslouží. Z každé vaší objednávky totiž věnujeme celých 100 korun přímo Farmě Naděje! 

Jak na to? Objednejte si na mojemana.cz a zadejte kód FARMANADEJE. Za každou objednávku darujeme farmě 100 korun. 

Celkovou částku Marii předáme v průběhu ledna a vás o tom samozřejmě budeme na našich kanálech informovat.

S naší podporou bude moci Marie zase o něco víc investovat do zachráněných zvířat -  zajistit například spaní na seně pod střechou nebo pořídit dostatek krmiva. Společně tak zlepšíme život například kozám Dorotce a Líze, kocourovi Vítkovi, kravičce Jitce nebo kačerovi Šmajdovi. A vás za odměnu čeká nejen vaše objednávka s božskou Manou, ale i jako malý dárek a poděkování za dobrý skutek krásné, připomínkové samolepky.

Každé zvíře z farmy má jiný příběh, ale zároveň je spojuje to, že by bez Farmy Naděje pravděpodobně už nebyla mezi námi. A teď něco málo k těm zvířatům, kterým můžete darovat trochu své pomoci a lásky: 

Kocourek Vítek byl nalezen jako měsíční miminko v den, kdy se majitelé firmy jeli poprvé podívat na pozemek, kde dnes Farma Neděje stojí. Proto byl pojmenován Vítek z Dobrovítova. Vítek umí poprosit jako pes a všichni, co se s ním setkají poprvé, jsou z toho v úžasu.

Kozy Dorotka a Líza jsou první zachráněná zvířata, která na farmu přišla. Když svou přítomností začala těšit svou novou rodinu, bylo jim jen pět měsíců. Farma Naděje zachránila tyto dvě divošky z malé mléčné farmy, kde měly být prodány na maso. A rozhodně se s nimi na farmě nenudí, jsou to nejzlobivější a nejakčnější kozy.  

Z kachny Šmajdičky se po chvíli vyklubal kačer Šmajda. Tento menší zmatek pohlaví je ale zanedbatelný v porovnání s tím, jaký je Šmajda úžasný mazel. Šmajda byl zachráněn z velkochovu společně s jeho kamarády. Lidé Šmajdu vyhráli v tombole a místo, aby ho snědli, se rozhodli mu najít nový domov. Šmajda je bohužel slabý a zbytek kačeří rodiny ho nepřijímá, proto bydlí v Invalidovně. A Šmajda je vážně kamarád, nechá se chovat a miluje lidskou společnost.

Kráva Jitka je zachráněna z plzeňské Zoo, kde měla ustoupit mladším kravám. Místo toho, aby šla na jatka, byla dovezena jednou dobrou duší na farmu, kde dnes vesele skotačí s ostatními zvířaty. Také se stala adoptivní maminkou odrostlého telátka Grace.

A jaké je vánoční přání Marie a lidí z Farmy Naděje? Nejen zachránit co nejvíce zvířat, ale i otevřít oči a srdce co nejvíce lidem. Pokud opravdu chceme změnit život na naší planetě k lepšímu, musíme začít u nás samotných. 

Bude boží, když společně s námi pomůžete Farmě Naděje šířit dobré skutky. Je radost dělat radost. Čas Vánoc - čas naděje, zázraků a dobrých skutků. 

 

Tým Mana

 

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many