Představujeme ManaBurger! První nutričně kompletní rostlinný burger na světě

Představujeme ManaBurger! První nutričně kompletní rostlinný burger na světě

Na stvoření tohoto jídla jsme pracovali bez mála tři roky. Hledali jsme ty nejlepší suroviny. Vyvíjeli jsme unikátní výrobní proces. A teď konečně přišel čas se s vámi o naši připravovanou novinku podělit! Představujeme světově první nutričně kompletní alternativu k hovězímu masu: ManaBurger.

Máte rádi maso a ikonické burgery z hovězího masa? Chtěli byste si ale dopřát jejich zdravější, rostlinnou verzi? Takovou, která je vyrobená s minimálním dopadem na planetu, ale zároveň obsahuje v ideálním poměru všechny živiny? A která chuťově i strukturou je téměř nerozeznatelná od masa? Těšte se a objednávejte! Už brzy vám náš revoluční burger doručíme až domů.

ManaBurger obsahuje ideální poměr všech živin, bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny. Je složen výhradně z prémiových rostlinných surovin, které necháváme testovat ve státem certifikovaných laboratořích. Vyvinut je díky unikátnímu výrobnímu postupu přímo v našem pražském výrobním závodě.

Hodnotné tuky, Omega-3, množství vitamínů a minerálů

Rostlinná alternativa k masu má vysoký obsah proteinů a obsahuje směs pěti rostlinných bílkovin - hrachové, rýžové, konopné, mungové a řasové. Jeden burger (130 g) vám dodá celkem 20 g kvalitních bílkovin. Potravina má vysoký obsah vlákniny (4,2 g) i hodnotných tuků Omega-3 z mořských řas včetně DHA a EPA. V jedné porci je celkem 22 g výživných, především zdravých nenasycených rostlinných olejů, zastoupen je například řasový, kokosový nebo lněný olej. Naši novinku také oceníte, pokud se snažíte omezit příjem cukrů. Jeden burger (bez housky) obsahuje pouhé 4 g komplexních sacharidů a skvěle se tak hodí i do vaší ketogenní diety!

Našim vědcům se také podařilo do burgeru dostat 14 vitamínů a 24 minerálních látek, aby výsledek byl dokonale vyváženým multivitaminem v trochu netradiční podobě. I díky tomu jedna porce dodá tělu a mozku dle vědeckých doporučení Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) 159 zdravotních benefitů. 

Bez lepku a s nízkým obsahem soli

Tohle ultimátní jídlo má rovněž nízký obsah soli, jejíž vysoké množství je některým rostlinným burgerům vyčítáno. Obsahuje přírodní barviva z červené řepy a červené papriky, přidaný jablečný extrakt pak dodává tmavší barevné tóny po tepelné úpravě. Burger je také bez přidaného glutamátu, bez produktů ze zvířat i bez lepku.

“Vyvinuli jsme burger, který má skvělou chuť a strukturu jako skutečné maso, jeho výroba je výrazně šetrnější k životnímu prostředí a energetická náročnost je o polovinu nižší než u výroby hovězího. Ale hlavně jsme dokázali vyvinout rostlinný burger, který je kompletní po nutriční stránce a obsahuje ideální poměr všech živin, které člověk podle vědeckých doporučení potřebuje. Jsme přesvědčeni, že je to v současnosti nejzdravější rostlinný burger na světě,” říká tvůrce a šéf Many Jakub Krejčík. 

Aby bylo jasno. Tenhle boží produkt jsme nestvořili speciálně vegany. Vůbec ne. Stvořili jsme alternativu, která je pro všechny. Pro ty, kteří mají rádi maso, ale chtějí si dopřát jeho ekologičtější verzi. I pro ty, kteří maso z přesvědčení nejí, ale rádi si dají rostlinnou variantu, která maso svou vůní, chutí i texturou připomíá.

Předprodej zahájen

Předprodej téhle pecky jsme už zahájili zde. Burgery si můžete koupit v balení po dvaceti kusech. Cena jedné porce vás vyjde na 60 Kč. Produkt vám doručíme na konci března 2020. Postupně náš burger uvidíte i v běžných řetězcích s potravinami. Plánujeme také spolupráci s restaurační sítí a s food-delivery službami.

Jídlo šetrné k životnímu prostředí 

V Maně vyvíjíme alternativní, rostlinné potraviny s ohledem na udržitelnou produkci plodin a šetrnost k planetě už skoro šest let. “Naší vizí vždy bylo vytvořit potraviny stvořené vědou a podporující lepší život na planetě Zemi nejen pro naši generaci,” říká Jakub Krejčík.

Studií, které potvrzují, že současný trend nadměrné konzumace masa je pro naši společnost do budoucna neudržitelný, je již mnoho. Zemědělství ve své současné podobě podle letošní zprávy OSN nezvládne už kolem roku 2050 nakrmit deset miliard lidí, které v tu dobu budou planetu podle předpovědí obývat. Průměrný člověk by tak měl prý z talíře ubrat mimo jiné i 75 % hovězího masa.

Existují analýzy amerických univerzit, které srovnávaly náročnost celého výrobního procesu u stejně velkého rostlinného a hovězího burgeru. Při výrobě rostlinného burgeru je spotřeba vody menší o 99 %, náročnost na plochu zemědělské půdy je nižší o 93 %, je vyprodukováno o 90 % méně emisí a během výroby spotřebováno o 46 % energie méně.

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many