Celkový obsah hořčíku v lidském těle je přibližně 25 g, z čehož 50 až 60 % se nachází v kostech. V lidském těle má hořčík několik zásadních rolí. Jako kofaktor se podílí na více než 300 enzymových reakcích. Dále se podílí na výrobě energie, některých transportních mechanismech a udržení dostatečného přísunu purinových a pyrimidinových nukleotidů při zvýšené potřebě syntézy nukleových kyselin.
Dostatečný příjem hořčíku přispívá k:
- snížení únavy a vyčerpání
- elektrolytické rovnováze
- normálnímu energetickému metabolismu
- normální činnosti nervové soustavy, normální činnosti svalů
- normální syntéze bílkovin
- normální psychické činnosti
- udržení normálního stavu kostí a zubů
- a podílí se na procesu dělení buněk.
Hořčík je již přirozenou součástí našich surovin, ze kterých se ManaPowder a ManaDrink vyrábí. Navíc přidáváme hořčík ve formě oxidu hořečnatého.
Přesné informace o obsahu hořčíku v ManaPowder Origin najdete zde. Informace o obsahu hořčíku u ManaDrink Origin naleznete zde.
Mana je nutričně kompletní jídlo. Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
Zdroj informací:
Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/42716/1/9241546123.pdf
Food and Nutrition Board. Dietary reference intakes for calcium, phosphorus, magnesium, vitamin D, and fluoride. Washington, DC. National Academy Press. 1997. on-line: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/
Klinické studie:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1216/epdf
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1807
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2009.1216