Mg | Hořčík


Celkový obsah hořčíku v lidském těle je přibližně 25 g, z čehož 50 až 60 % se nachází v kostech. V lidském těle má hořčík několik zásadních rolí. Jako kofaktor se podílí na více než 300 enzymových reakcích. Dále se podílí na výrobě energie, některých transportních mechanismech a udržení dostatečného přísunu purinových a pyrimidinových nukleotidů při zvýšené potřebě syntézy nukleových kyselin.

Dostatečný příjem hořčíku přispívá k:

  • snížení únavy a vyčerpání
  • elektrolytické rovnováze
  • normálnímu energetickému metabolismu
  • normální činnosti nervové soustavy, normální činnosti svalů
  • normální syntéze bílkovin
  • normální psychické činnosti
  • udržení normálního stavu kostí a zubů
  • a podílí se na procesu dělení buněk.

‍Hořčík je již přirozenou součástí našich surovin, ze kterých se ManaPowder a ManaDrink vyrábí. Navíc přidáváme hořčík ve formě laktátu hořečnatého a oxidu hořečnatého.

Přesné informace o obsahu hořčíku v ManaPowder Origin najdete zde. Informace o obsahu hořčíku u ManaDrink Origin naleznete zde.

Mana je nutričně kompletní jídlo. Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Zdroj informací:

Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/42716/1/9241546123.pdf

Food and Nutrition Board. Dietary reference intakes for calcium, phosphorus, magnesium, vitamin D, and fluoride. Washington, DC. National Academy Press. 1997. on-line: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/

Klinické studie:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1216/epdf

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1807

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2009.1216