Molybden se v potravinách vyskytuje nejčastěji ve formě molybdenanů a jako kofaktor některých enzymů. Dobrým zdrojem molybdenu jsou listová zelenina, čirok, některé luštěniny, obilné klíčky, mléko, vejce, kořenová zelenina a některé ryby.
Doporučený denní příjem pro dospělého člověka podle EFSA není pevně stanoven. US Food and Nutrition Board odhaduje bezpečný a adekvátní příjem molybdenu mezi 75 a 250 µg denně pro dospělé a starší děti. Dlouhodobý nedostatek molybdenu ve výživě je spojován s intolerancí cysteinu a methioninu.
- Bylo prokázáno, že molybden přispívá k normálnímu metabolismu sirných aminokyselin.
Přesné informace o obsahu molybdenu v ManaPowder Origin najdete zde. Informace o obsahu molybdenu u ManaDrink Origin naleznete zde.
Mana je nutričně kompletní jídlo. Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
Zdroj informací:
Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals, Scientific Commettee on Food, Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies, EFSA 2006.
Online: https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/efsa_rep/blobserver_assets/ndatolerableuil.pdf
Klinická studie:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2010.1745/epdf