ManaBurger™ SweetOnion

Dopřej si explozi chutí rostlinného burgeru s mangovou salsou a karamelizovanou cibulkou.

Doba přípravy  🕒 20 minut
Energetická hodnota 580 kcal (1 porce)

19 SUROVIN

Rozpis na 4 porce:

  • 4 ks ManaBurger™
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 plátky veganského čedaru
  • 4 housky
  • 1 hrst směsi salátových listů
  • 2 snítky kopru na ozdobu

SALSA:

  • 1 mango
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl, pepř (dle chuti)

DRESINK:

  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce agávového sirupu (třtinový cukr)
  • 5 snítek kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř (dle chuti)

1Nejprve se pusť do přípravy koprového dresinku. Do mixéru dej obě hořčice, vinný ocet, sirup, otrhaný kopr a krátce vše rozmixuj. Pomalu přilévej olivový olej a pokračuj v mixování, dokud se směs nespojí. Hotový dresink podle chuti osol, opepři a uchovej v chladničce.

2V kastrolku rozehřej olivový olej a vsyp na plátky nakrájenou červenou cibuli. Přiklopené podus 15 minut a občas dobře promíchej. Až bude cibule zlatavá a zkaramelizovaná, vmíchej třitinový cukr a balzamikovový ocet. Osol a opepři. Restuj a míchej ještě 5 minut, aby se puštěná šťáva změnila v sirup.

3Mezitím si připrav mangovou salsu. Polovinu oloupaného manga rozmixuj se špetkou soli, pepře a limetkovou šťávou a poté přimíchej druhou půlku nakrájenou na drobné kostičky.

4Rozmražený ManaBurger™ griluj na rozpálené pánvi, na grilu či v rozehřáté troubě z každé strany 2 - 3 minuty. Poté na něj polož plátek sýra a nech jej pár minut pod poklicí rozpustit. Housku rozkroj a nasucho opeč. Spodní část housky potři koprovým dresinkem. Přidej salátové listy a na ně polož burger se sýrem. Na sýr rozprostři lžíci cibulky a lžíci mangového dresinku. Přiklop horní polovinou housky a máš hotovo. Dobré chutnání!

Koupit ManaBurger™