ManaBurger™ Sweet Onion

Dopřej si explozi chutí rostlinného burgeru s mangovou salsou a karamelizovanou cibulkou.

Doba přípravy: 20 minut
Energetická hodnota: 580 kcal (1 porce)

19 SUROVIN

Rozpis na 4 porce:

  • 4 ks ManaBurgeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 plátky veganskeho čedaru
  • 4 housky
  • 1 hrst směsi salátových listů
  • 2 větvičky kopru na ozdobu

SALSA:

  • 1 mango
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl, černé koření (podle chuti)

DRESING:

  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 5 větviček kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, černé koření (podle chuti)

1Nejprve se pusť do přípravy koprového dresinku. Do mixéru dej obě hořčice, vinný ocet, agávový sirup (lze nahradit třtinovým cukrem), drcený kopr a vše krátce rozmixuj. Pomalu přidávej olivový olej a pokračuj v mixování, dokud se směs nespojí. Hotový dresink podle chuti osol a okořeň a ulož do chladničky.

2V hrnci rozehřej olivový olej a přidej na plátky nakrájenou červenou cibuli. Přikryté podus 15 minut za občasného míchání. Když cibule zezlátne a zkaramelizuje, vmíchej třtinový cukr a balzamikový ocet. Osol a okořeň. Restuj a míchej dalších 5 minut, aby se šťáva změnila v sirup.

3Mezitím si připrav mangovou salsu. Polovinu oloupaného manga rozmixuj se špetkou soli, koření a limetkové šťávy. Poté přidej druhou polovinu manga nakrájeného na malé kostičky.

4Rozmražený ManaBurger griluj na rozpálenej pánvi, na grilu či v rozehřáté troubě, a to z obou stran 2 – 3 minuty. Pak na něj polož plátek sýra a nechej ho několik minut pod pokličkou rozpustit. Housku rozkroj a nasucho opeč. Spodní část housky potři koprovým dresinkem. Přidej listy hlávkového salátu a na ně polož burger se sýrem. Na sýr rozetři lžíci cibule a lžíci mangového dresinku. Přikryj horní polovinou housky a je hotovo. Dobrou chuť!

Koupit ManaBurger
Section